Spread love, no fear

Dat 2020 een bijzonder en transformerend jaar zou worden, dat blijkt nu al wel… Diverse astrologen voorspelden een complete omwenteling en massale wake-up call. Al weken zijn we wereldwijd in de ban van het coronavirus. In China lijkt de ergste piek voorbij, in de rest van de wereld zitten we er nog middenin.

Alles is energie

Ik geloof niet in toeval en dat dingen zomaar gebeuren. Alles is energie en met elkaar verbonden. Energetisch of spiritueel gezien, verbaast het mij dan ook niet dat juist nu een dergelijk virus, dat wel degelijk serieus genomen moet worden, de kop opsteekt en de wereld stil zet. Het dwingt ons om naar binnen te keren, te vertragen en te voelen wat écht belangrijk is in de wereld. En die verandering is hard nodig, vind ik… We rennen van hot naar her, putten ons compleet uit (steeds meer mensen en zelfs scholieren raken opgebrand), we zijn altijd druk, gespannen en willen alles onder controle houden en rationeel kunnen beredeneren. En nog belangrijker, is het beeld dat anderen van ons hebben.

Media jaagt angst aan

Waar zijn we mee bezig in deze overspannen maatschappij, ik heb mezelf die vraag al zo vaak gesteld, en wat voor destructief voorbeeld zijn we voor onze kinderen… En dan uit het niets komt corona voorbij en de hele wereld wordt stilgezet. Mensen raken de controle kwijt en raken in paniek. Die angst wordt door de media nog eens flink aangewakkerd.

Samen staan we sterk

Lieve mensen, wees alert op lichamelijke klachten (elk virus moet je serieus nemen) en neem je verantwoordelijkheid, maar ga geen angst zaaien. Wees vooral lief voor jezelf, dierbaren en de medemens. En help elkaar, in plaats van elkaar in hokjes te plaatsen en te veroordelen. Juist in tijden van crisis hebben we elkaar keihard nodig. Alleen samen kunnen we de wereld gezond maken. Veel respect voor alle kanjers in de zorg, het onderwijs en kinderopvang, die zich met hart en ziel inzetten.

Alles is energie. Dus waar je aandacht aangeeft, dat groeit. Spread love, no fear.